søndag 13. august 2017

Fenomenet Trollpikken

Fenomenet trollpikken er først og fremst en historie om håp. Håpet om å reise seg igjen når en faller. Med pikken i de rette hender kan selv det mest falne fenomen reise seg i rekordfart.

Men hvorfor er trollpikken så viktig? Som sexolog og naturentusiast er det enkelt å bli bergtatt av fenomenet trollpikken. Jeg elsker at foreldre tar med seg barna på søndagstur til trollpikken. Jeg elsker at det er like enkelt å si ordet trollpikk som det er å si ordet båttur. Jeg elsker når barna spør hva trollpikk egentlig er og hvorfor den heter akuratt det. Jeg elsker alle svarene vi voksne må finne på.

Trollpikken har for alvor gjort naturlige begrep naturlige. Dette er en gledens nyhet for alle. Dette er oppskriften på å fjerne tabu og skam. En døråpner for noe større. Det å tørre å ta ordene i munnen. Uten å rødme, stamme eller bortforklare. Uten å si til barna at "det må du spørre mamma om" eller "det kan vi svare på når du blir voksen". Med ord som trollpikken på familiens begrepsliste er det uante potensialer for fremtidige samtaler.

Reisning og reisningsproblemer har blitt et naturlig samtaletema for mange besøkende. Dette er forebyggende i seg selv. Når noe som står oppreist faller, blir ikke spørsmålet hvor lenge man skal bli liggende. Spørsmålet blir hva som må til for å komme opp å stå igjen. Dette er selve definisjonen på gratis sexologisk konsultasjon og fungerer utmerket. Trollpikken fremmer folkehelsen. Både fysisk, psykisk, sosialt, åndelig og seksuelt.

Egersund sjokoladefabrikk har lansert pikklunsj. Nå skal pikklunsj selges som det mest naturlige alternativ til svett skive med gulost. I Egersund liker vi tydeligvis pikk til lunsj, vi var bare ikke bevisste på det før. Dette er fantastisk. Pikk til lunsj er ikke noe vi snakker om til hverdags. Nå kan pikk inkluderes i samtaler som handler om hva vi spiste til lunsj. Det er deilig befriende. Det er også et naturlig alternativ for vegetarianere.

Fenomenet Trollpikken. Takk for at du gjør oss friere!

God tur!