fredag 8. april 2016

Seksuell begrepsavklaring


En av mine beste venninner har invitert til jentekveld. Som sexologistudent har jeg valgt å se nærmere på bruken av både hjelpemidler og leketøy i vår seksuelle praksis. Grunnen til dette er enkelt. Det er fremdeles flaut å snakke om seksualitet, spesielt foran folk. Jeg har derfor 2 kofferter kamuflert på en hemmelig plass i huset som er min egen skattekiste fylt til randen med utstyr jeg ikke hadde anelse om eksisterte.

Hva skal man si, hva heter kroppsdelene, hva heter det vi gjør sammen, hva heter det vi vil gjøre og hvordan kan man si dette uten at svetten siler og rødmen overtar ansvaret for kroppen.

Som barn ble jeg lært "puttelutter" som navn på kvinnenes bryster og tissetass som navn på mannens penis. Navnet på kvinnens kjønnsorgan ble aldri nevnt, men ungdomsbetegnelser som "hønå" og "dåså" gir en melankolsk gjenklang i retroperspektiv.

Hvordan vi forstår og snakker om seksualitet vil ha betydning for hvordan vi forstår seksualitet som voksne. Jeg ser frem til kveldens begrepsavklaring i godt selskap.

Ta gjerne kontakt om skattekisten har gjort deg nysgjerrig.