lørdag 23. januar 2016

Få mer lyst

Lystfølelse er noe vi alle ønsker. Både livslyst, erotisk lyst og lystfølelse generelt. Livslyst handler om å gi av sin lyst og dele den med mennesker du setter pris på. Både det å gi, ta imot og dele henger sammen med det å skape et lystelig liv.

Har du lyst? Og hva gjør deg glad? Hva er fordelene med å gjøre lykken og lysten til ledetråder i sitt liv? Du risikerer å leve lengre og ha det mer gøy mens du lever, du får flere positive emosjoner istedenfor negative, en bedre og mer glad utgave av deg selv, en seksuelt mer selvsikker versjon av deg selv, mer seksuell aktivitet og større tilfredshet seksuelt.

Lyst kan dermed beskrives som livsenergi og det er energi som motiverer oss til handling. Vi har alle en lyst og den er en gave enten om den er stor eller liten, undetrykt eller utlevd.

Som mennesker er vi trygghetssøkende og vi kan ofte etablere vaner. Vaner kan ha mange kvaliteter, men det kan også være en fallgruve mot videreutvikling. Variasjon er livets krydder og variasjonen kan inspirere, motivere og utvikle oss. Timing og pauser faller også naturlig inn i lystens landskap. Pauser kan definitivt være en lystfremmer.

Seksuell lystfølelse henger uløselig sammen med livets andre lyster og vårt sexliv kan ofte ses i sammenheng med våren generelle trivsel. Tretthet, stress og bekymring er alle lysthemmere. Å være bevisst sine lystvekkere og lysthemmere vil derfor være en viktig del av bevisstgjøringsprosess rundt den generelle livslyst.

Men hva kan lystvekkere være? Takknemlighet, god kommunikasjon, å nyte i nuet, å sanse dypere, bruke kroppen, være intim og leken, sove, drømme, fantasere, leke, tro og tilgi og sette seg lystmål kan alle være viktige nøkkelord i prosessen mot å forstå, opprette og opprettholde ens ens egen følelse av både livslyst og erotisk lyst.

Hva er dine lystmål og hvordan står det til med din lyst? Hva med å utforske tematikken sammen med en sexologistudent?


Kilde: Få mere lyst av Jesper Bay Hansen (2012)