søndag 9. september 2018

Hos Sexologen

En ung kvinne i begynnelsen av 20 årene kontakter meg for konsultasjon. Hun ønsker å jobbe med sitt seksuelle selvbilde. Hun tåler ikke å se seg selv i speilet og kan ikke være nær kjæresten sin uten at lyset er av. Sommeren er vanskelig, da er de stort sett lyst hele tiden. Kjæresten er med på første samtale. Han forteller hvor nydelig han synes hun er og hvor glad han er i henne. De har vært kjærester i snart seks år.

Flere og flere strever med kroppspress og forventningsjag. En seksualitet som handler om å yte istedenfor å nyte. Seksualiteten vår handler om å prestasjonen istedenfor prosess.

"Jeg vil anbefale alle som strever med sitt seksuelle selvbilde og snakke med en sexolog. De tørr å sette ord på det som er flaut og kleint, og gjør det på en måte som de fleste kan kjenne seg igjen i. Min usikkerhet har påvirket meg så mye at det holdt på å ødelegge hele forholdet mitt. Det var ikke nødvendig. Jeg kan fremdeles kjenne ubehag når jeg ser megselv i speilet, men jeg trenger ikke slå av lyset på soverommet lengre. Det høres kanskje ikke så alvorlig ut, men for meg har dette vært så viktig for å kunne ha en seksualitet som jeg er komfortabel med. De fleste vet nok ikke hvordan det er å bare ligge der og håpe at det snart er over. Bare fordi jeg tror jeg ikke er god nok. Sånn er det ikke lengre, jeg er faktisk like god som alle andre. Så det så. "