lørdag 1. september 2018

Hos Sexologen

Jeg sitter med en ung kvinne på kontoret. Hun er i midten av 20 årene og forteller tungt om tiden da hun ble utsatt for seksuelle overgrep av sin onkel. Overgrepene startet når hun gikk på barneskolen. De stoppet etter at hun hadde trent så mye på treningsstudio og hun var sterkere enn ham. En motivasjon for alle timene på treningsstudioet som hun ikke hadde fortalt til noen, før idag. 

Hun har forelsket seg og er redd. Redd for berøring, redd for intimitet, redd for seksuell kontakt. Kan du hjelpe spør hun gråtkvalt fra kontorstolen?

1 av 4 jenter har opplevd seksuelle overgrep. Vanlige senfølger av overgrep er ofte seksuelle problemer. Disse er svært komplekse og sammensatte, og samtidig veldig personlige. 

"Kjære Margrethe, etter at jeg møtte deg fikk jeg tro på at et et liv hvor jeg først og fremst er glad i meg selv var mulig. Du har gitt meg håp om at nytelse også er for meg, og at det er mulig å dele av  meg selv med andre uten å føle meg nummen. Du har vist meg at jeg ikke trenger stå fast i alt det vonde som har vært, men at det er mulig å skape noe fantastisk med livet, uansett hva man har vært igjennom. Takk, du er den første jeg har møtt som har lyttet med hele hjertet, ikke bare deler av hjernen. "