onsdag 21. juni 2017

Crowdfunding - Folkefinansiering! Vil du bidra?

Dette er kult. Boken min er på vei ut på en svært spennende måte, nemlig via det som kalles crowfunding. 

For deg som ikke vet hva dette er, så betyr det at boken blir folkefinansiert med at du bidrar på forhånd og jeg gir den ut på forskjellige måter. Det er mange måter å bidra på sjekk det ut på bidra.no
Hva? 
Jeg samler inn penger for å finansiere utgivelse av boken og samtidig spre nyansert, bevisstgjørende og oppdatert informasjon om barns seksuelle helse med fokus på kropp, kjønn og familiedannelse. Mitt verdigrunnlag bygger på en solid faglig plattform i sosialt arbeid og som talerør for å avtabuisere naturlighet knyttet til seksualitet i samfunnet vårt. Mitt mål er å samle inn 50 000 som skal brukes til å trykke 400 eksemplarer av boken som førsteopplag og markedsføringstiltak for å spre informasjon om prosjektet. 

Litt om boken 
Dette er en barnebok som både er sjarmerende og spennende i sin helhet. Den både utfordrer kroppstereotypier, kjønnsidentitet og kjernefamilien og samtidig normaliserer vårt forhold til normal seksuell utvikling, onani og seksuell lek. Boken tar opp alvorlige tema som seksuelle overgrep og gir konkret informasjon om grenser og egen verdi. Boken beskriver ulike måter å få barn på i en moderne forståelsesramme. Boken belyser tema som hvordan et barn blir til uten fortellingen om blomstene og biene, og viser barna et nyansert bilde av det å være en familie med eksempler fra å vokse opp med to mødre eller to fedre. 
Boken kan leses hjemme i familien eller ute i barnehagen/skolen. Boken kan være en brobygger mellom leser og mottaker og fungerer utmerket som utgangspunkt til gode samtaler med barn om de viktige og nødvendige tema boken tar opp. 

Hvor lang har jeg kommet?
Boken er klar og skal selvpubliseres så snart jeg har kapital nok til å få realisert drømmen. 

Hvem er jeg?
Jeg er utdannet sexolog og er svært engasjert i å fremme en sunn, rettferdig og inspirerende holdning til seksualitet generelt i befolkningen. I tillegg har jeg utdanning som vernepleier med mastergrad i sosialt arbeid og videreutdanning i seksuelle overgrep mot barn. Jeg har arbeidet i kommunalt barnevern i snart 10 år og elsker jobben min. Dette er min første bok og jeg ser veldig frem til å få dele den med dere. 

Takk!
Takk til FO som har bidratt med fagutviklingsstipend og som vil anmelde boken i fagtidsskriftet fontene, takk til alle barna som har illustrert tegninger til alle kapitlene, takk til Yazmin Fox v/Sexologiskolen som har skrevet følgende anbefaling:
"Bogen henvende sig både til fagpersoner, almene og kliniske sexologer, psykologer og andet relevant fagfolk.Såvel er samtidigt en bog, som alle kan læse, omkring formidling af seksualitet, grænser og eventyr til barnet. Kreativt præsenteret i respektfuld øjenhøjde med barnet - og med barnets egne sprogbilleder og ord!"

Fremdeles usikker? 

Det er mange måter å bidra på, den ene er å bidra med en sum du finner tilfredsstillende. Beløpet går selvsagt til å få produsert boken slik at mange kan ha glede av den. Hva med å dele oppslaget i sosiale medier, linke opp til andre du tror kan være interessert? Forhåndskjøpe signert utgave med personlig hilsen?

Det andre alternativet er å forhåndskjøpe boken og samtidig sikre deg inngang til realese party med noe godt i glasset. Dette er et godt tilbud på en festaften! Hva med å ta med vennegjengen? Foreningen? Familien? Gjøre dette til en event for deg selv og andre?

Det tredje alternativet kan du forhåndskjøpe boken og i tillegg få med et gavekort på sexologisk veiledning. Den perfekte gaven til den som har alt? Den perfekte gaven til den som vil jobbe med seg selv eller parforholdet, til den som er nysgjerrig og vil utforske sin egen seksualitet?

Det fjerde alternativet er for deg som har lyst på en fortellerstund enten hjemme, i barnehagen eller skolen med besøk av forfatter og gode tema diskusjoner. Jeg har gode referanser, selvsagt!

Det femte alternativer passer for dere som ønsker faglig eller personlig påfyll i gruppe sammenheng. Teambuildning? Utdrikningslag? Forening? Personalmøte?

Og på forhånd takk til dere alle som vil bidra til å få realisert dette spennende pionerprosjektet.