søndag 12. mars 2017

Jævla HOMO

Det mest brukte skjellsordet i norske skolegårder idag er JÆVLA HOMO. Homodebatten har kommet lengre for de unge som vokser opp idag en generasjonene før. Allikevel er vi her. 

Stavanger Aftenblad skriver 12.03.17 om Sandra. Juridisk kvinne med mannlige kjønnsdeler. Debatten raser fordomsfull avgårde. Hun har penis = hun er mann! 

Nå er det på tide å våkne opp. Homofili er ikke en fysisk, psykisk, sosial, åndelig eller seksuell sykdom. Homofili er mangfold. Transpersoner er ikke avvikere, defekte og unormale. Transpersoner representerer mangfold. 

Vi er fremdeles flest "vanlige" menn og kvinner. Og det er fremdeles mest "vanlig" å leve opp til hetero normen. Det å være mer av noe betyr ikke at det er sånn det skal være. De Guder, avguder eller mennesker som har skapt oss har skapt et mangfold. Mangfold oppstår ikke i et vakuum. Mangfold eksiterer. 

Det mest inspirerede jeg har gjort denne uken var et foredrag om seksuell identitet på Lundheim folkehøgskole. Ungdommene deltok aktivt i debatten og var kritisk til et heteronormativt samfunn. De fokuserte på verdier og mennesket bak kjønnet, seksualiteten og kroppen. De er fremtiden, og for en fantstisk fremtid de representerer. Jeg er stolt. 

Hvordan er det å være ung homo i skolegården idag? Og hvem skal bestemme om Sandra skal dusje i kvinne- eller mannegarderoben?

Nok er nok. Nå må vi passe på at alle de der jævla homoene de ute slipper å være så jævlige. Så lar vi Sandra bestemme selv hvor hun vil dusje. 

Og hvis vi en dag ser Sandra i kvinnegarderoben skal vi bare møte henne med en smil og ønske henne velkommen. Og neste gang vi hører noen rope jævla homo i skolegården møter kan gjerne musicalaktig synge noen strofer fra ITS OK TO BE GAY. 

Den som tier samtykker! Jeg samtykker IKKE!