lørdag 13. august 2016

Busken

Jeg har mange gode minner fra en utprøvende ungdomstid. Jeg har også mange krevende og morsomme øyeblikk. De krevende øyeblikkene har heldigvis blitt til morsomme historier idag.

Jeg husker det som om det var igår. En natt jeg snek meg ut for å sjekke om en av guttene jeg var forelsket i fikk besøk av en annen jente. Det var vinter, det var kaldt. I en tid det var ukult å gå med ytterklær uavhengig av hvor mange som kunne se deg. Jeg husker det ennå. Buskene, mørket, kulden og alle timene. Jeg vet ikke hvor mange timer det var, men jeg ble utslitt. Ingen kom, det ble lyst og jeg tuslet hjem igjen for en god halvtimes søvn før tentamen i matematikk. Jeg var ikke bare forelsket, jeg var besatt. 

Sjalusi handler dypest sett om en frykt for å ikke være elsket, en frykt for å bli avvist, frykten for å bli forlatt. Sjalusiens fundament næres av utrygghet i selvbildet. 

Idag kan jeg le av buskeopplevelsen, men timene i buskene var langt fra morsomme. Å bli venn med sjalusien krever bevisstgjøring og arbeid. 

Men med en solid porsjon arbeidsmoral og et godt stykke arbeid kan du også endre dine buskehistorier fra traume til vits.