mandag 8. februar 2016

Tantra - en vei til livskraft

Hva betyr ordet Tantra for oss vanlige jordboere godt integrert i vestlig kultur og vestlig tankesett?Hvordan kan Tantra integreres som en praksis for livskraft og livsenergi?

Tantra handler om å oppnå bevissthet gjennom kroppen og frigjøre energi slik at kroppen føles mer levende og derav også oppnå en mer levende seksualitet og appetitt på livet.

Tantra handler om å se seksualitet som prosessorientert og ikke resultatorientert. Tantra handler om å å favne kompleksiteten i det hele. Tantra er en livsholdning som går hånd i hånd med yoga og meditasjon.

Så hvorfor praktisere tanta?

Tantra som livsholdning kan øke både livsglede og livskraft. Tantra tilbyr en fantastisk mulighet i dette, ikke bare gjennom seksualiteten, men gjennom en integrert praksis hvor seksualiteten naturlig har sin plass.

Tantra sex handler om å forlenge nytelse og oppnå orgastiske tilstander. Tantra handler om å forene tanker og kropp og samtidig skape nærhet, kjærlighet og intimitet som overgår det vi vanlige vestlige jordboere opplever i våre nære relasjoner.

Tantra gjør meg nysgjerrig og gjennom nysgjerrighet kan jeg skape de endringer jeg ønsker for å oppnår større livskraft. Tanken på en økt bevissthet og større livskraft gjør meg glad. Kanskje på grensen til at meningen med livet endelig er funnet, eller ivertfall en av meningene.

Går du med den samme nysgjerrighet og ønsker forandring? Som sexologistudent ville det vært en glede å få bidra i din forandringsprosess.